Snöpulsning!

Idag blev det lite snöpulsning för damerna i stallet, jag och Mirja packarde på oss lite kläder å sen bar de iväg. Känns som om stallets nya dam är riktigt trevlig och trygg att sitta på :)

Förutom dagens ridtur har vi kört fram en ny bal, ska försöka hinna få in lite av höet i vindskyddet i morgon när Lea sover. Får väl se hur bra de går..

Annars har väl dagen bara flutit på utan några kompikationer :P hehe..

Go natt!

Första advent :)

Idag har man pysslat på lite här hemma :) Bakat lusselängder med mandelmassa i och plockat fram lite julsaker. Så de fattas lite julgrdiner och annat smått och gott, men mycket är gjort!

Ikväll däremot har jag och Mirja vart ute på en liten ridtur. Birta var aningens taggad till en början, men insåg efter ett tag att de inte var någon mening att "stressa" på. Så när hon lugnade ner sig på hemvägen bytte jag och Mirja ponnysar och jag satte mig på Flauta. En pigg äldre dam, utan skor dock. Men de kommer de med :P
Riden mer med tygeln än vad jag är van, men bra att prova annant också och mycket handlar väl om att lära känna varandra.

Nu blir de snart sängen i alla fall, god natt :)


Vinur :)

Birta bus :)

Idag har det vart julmarknad och hela familjen va ner en sväng! Lea sov sig egenom hela evenemanget, men de vart ju lugnt och skönt för oss och hon behövde nog den sömnen. Blev ju som lite sent igår då vi var hos mina föräldrar och hjälpte till att skruva ihop deras nya kök :)

Frerik tog bilen ner dit igår, jag Lea och Aska vi tog sparken ;) Jäklans va de gick undan ner för backarnna, bar att "bromsa" när de gick lite väl fort. För min ärta pärta till hund har konstaterat att det är kul att dra! Måste ha vart rätt kul att åka i sparklådan efter Aska, för Lea satt som ett ljus och sa inte ett pip.

Men åter till dagen, efter att vi gått på marknaden och Lea sovit klart åkte vi hem och åt mat. Sedan tog vi och packade in oss och åkte ner en sväng till, hittade en skoterluva åt Lea på sickartorpets butik. Bra pris och bra mössa :) Eftersom vi kom precis när allt stängde så missade vi att åka hundspann! Attans att vi inte såg de när vi va nere och gick på marknaden, fast då sov ju i och för sig Lea..

Väl hemma för resterande del av dagen så gjorde jag stallet och sadlade på Birta. Tog oss ett pass på ridplanen, var lite mer snö där än vad jag trodde. Var dock inte så mörkt som jag gissade på och ridpasset gick hyfsat. Började inte så vidarens, sedan gick de riktigt bra. Men man borde ju sluta på topp, men tyvärr lyckas man ju inte alltid med det! Men efter lite "bråkande" så gjorde vi övningen i skritt istället och avslutade när de va som på topp i skritten i alla fall.
För alla som undrar har vi arbetat lite form och ställning, inte så lätt de när man är liten. Men de blir bättre och bättre. Blir spännade att se hur de komemr gå mer tölten, då traven är stark. Blir nog bra så småning om :) Hon är en goding i alla fall!

Nu däremot ligger jag i soffan och gör så lite som möjligt. Ha de gött, go natt!


Frostig och fin ponny :)

Lyckliga gatan..

Idag finns den nog :)

Började dagen med jobb 8-15, gick ju bra de med. Dom hade "fångarna på fortet" på eftermiddagen och de va uppskattat av barnen kan jag säga :)

Väl hemma blev de korv smakning, köpt 3 olika sorters korv. Vitlök, peppar och kryddkorv. Riktigt goda måste jag då säga! Sedan tog jag mig i kragen och gick ut och longerade Flauta och Birta, duktiga ponnysar :)
Fast kallt no jävulskt va de, minur 15 och snålblåst!

In och göra middag, korv, makaroner och morotsstuvning. Jag föredrar pärer men de fanns inga sånna hemma och så blev det makaroner. 

Mätt och belåten gick man ut och öppnade en höbal, som va som en iskub. Vart ett hål i den så de hade frusit ihop ordentligt, mindre kul. Men, men.. 

Eftersom man kände sig som på G, så tog jag fram sparken och selen till Aska. Sen bar det som iväg på en liten tur, kort men intensiv. Aska tyckte de va riktigt skoj och de tyckte matte också. 

Nu däremot e man trött, trött, trött.. Så sömn sitter nog fint :) 

Go natt. 

Lussebullar!

Idag har vi bakat lussebullar här hemma, jag, Mirja och Lea :) Så det är alltså Leas absolut första lussebulle bakning, visst de blev ingen bulle direkt. Men de va roligt att leka med mjöl och deg tyckte hon nog!

Så om man är sugen på en lussebulle så är det bara att komma och hälsa på :) Välkommna!

Annars har väl dagen inte bjudit på allt förmycke, förutom kasst väder. Kallt och blåsigt! Hade tänkt försöka ta tar i hästarna idag, men shit. Tror jag höll på å frysa ihjäl eller det var väl att ta i..

Nu däremot sitter man å kikar på bonde söker fru, rätt mycket humor måste jag säga :P Inte för att man ska gotta sig i andras "elände", men de går inte hjälpa ibland!


Go tjejen "bakar" :)

Bara två till...

Sedan vore stallet fullt :D

Igår tog lilla familjen Olsson Löfvenberg sig en tripp till Sundsvall och hämtade hem en ponny :) Flauta heter damen, ett 18 årigt sto. Hör och häpna, hon är inte fux! Utan brun!

Blev även en tripp in på Birsta och lite shoping, lite va ordet. Blev 2 par boots, en grimma och ett par stallskor på hööks. Skorna var långt ifrån snygga, men varma och duger gott och väl i stallet. Även Lea och Fredrik köpte sig nya skor. Deras var aningens snyggare, Lea fick ett par varma "kängor" och Fredrik köpte ett par caterpiller skor. Sedan va vi in en snabb sväng på ikea och kom därifrån med en blomkruka och en tavelram, hehe. Stor handling :P

Innan vi lastade på och begav oss hemmåt blev vi bjudna på god middag också. Ibland har man det bara för bra, så tack för maten :)

Idag däremot är man redigt trött, kom inte hem fören vid 23.30 igår kväll och innan man låg i sängen var klockan bra mycket mer. Tur man har Mirja i sånna fall, hon hade mockat, fixat hagen ordentligt, eldat och dessutom städat undan i köket. Har man den bästa vännen eller vad? Förutom allt de där hade hon Aska hela dagen också! Stora tacket där :)

Skickade även iväg ett sms idag till grannen och tackade för lånet av transporten och sa att jag mockat ur och sopat av transporten. Men nu när jag satt och kikade igenom telefonen funderar jag på om jag verkligen skickade sms:et till rätt person =/ Så om jag inte skickade de rätt så hoppas jag du läser de här!

Imorgon hoppas jag på att de inte är lika svinkallt ute, men dom säger på vädret att de kommer vara de ändå. Men om jag hinner medans Lea sover i morgon ska jag försöka hinna jobba Flauta lite i volten, men prio ett är att hinna göra stallet! Mocka och allt de dära, packa hö gjorde jag däremot idag.
Sedan måste jag få tag i en hovslagare lite snabbt så Flauta får sig några skor. Blir lite halt att rida utan skor och broddar och sådant. Hästar har en förmåga att ruinera en och medans jag skrev de så kom jag på att veterinären kommer i morgon. Ska kika på Birtas tänder..

Jaja, dravel dravel. Men de blir lätt så när man är hemma själv och Lea sover. God natt!



Hjärt och lungräddning..

Har vart på utbildningsdag på BCV idag, hjärt och lungräddning för barn. Riktigt bra dag faktiskt, mycke info och träning :) Alla borde gå den och så tror jag man borde gå den lite oftare än 1gång på typ 10år. Varannat år kanske vore lagom?

Lea hon har vart med mormor och morfar idag hon. Verkade inte vidarens ledsen över det, för när vi skulle åka hem och vi höll på att klä på oss. Då vinkade hon och sa "hej då" åt oss, hon hade nog tänkt stanna kvar där :) Charm troll! Nu däremot ligger hon och sover.

I morgon däremot bär det av emot sundsvall, om det inte är storm eller 20 minusgrader! Vilket det enligt väderleksrapporten inte ska vara. Kanske har man med sig något roligt hem också ;)

Så nu måste jag snart sova! God natt :) 

Go natt!

Nu tänker jag gå å lägga mig och hoppas på att imorgon är en bättre dag!


Härliga tider :)

Idag har vart en bra dag :)

Började med "sovmorgon", alltså jag vaknade innan Lea! Klockan va hela 07.55, så jag smög mig ner och försökte att inte höras. På med kläderna och ut i stallet..
När hästarna var ute passade jag på att packa hö och mocka lite granna. Sedan in och frukost tillsammans med familjen.

Vid tio kom hovslagaren, alltid lika kul. Om man bortser från räkningen :P
Birta fick fina små fötter, med brodd och snösulor! Hittade faktiskt några bättre begagnade sulor som gick att använda en gång till. Så vi sliter lite till på dom och låter de nya ligga kvar i förpackningen :)

Sedan blev de en härlig promenad med barnvagnen och Aska, passade på att träna lite lydnad. Aska var som på G och de gick riktigt bra och Lea sov när vi kom tillbaka. Så då passade jag på att göra klart stallet.
Så efter en "lång" utedag, blev de en skum lunch bestående av vitabönor, köttbullar, bacon, ägg och makaroner. De dög fint.

Blev även en sväng ner på byn och hälsa på Mirja. Drack lite glögg å snackade dynga, Lea hon roade sig även med att sortera cd-skivor hon.  

Men bäst av allt var ändå kvällens ridtur tillsammans med grannarna. Birta gick riktigt bra på slutet, red med tygeln i både bett och nosgrimma. Tror jag ska fortsätta me de ett tag. Skonsamt och bra :)
Skönt sånna dagar man känner att de faktiskt har blivit framsteg, ibland nöter man bara på och känner inte att man kommit framåt.
Så summan av kardemumman, jag gillar om mina ponnysar och livet i stort :)

Fast nu är de snart dags att ta ut annanaspajen ur ugnen, go kväll gott folk!




Plopp-glass!

Långt ifrån äckligt de :)

Just för stunden händer inte så vidarens mycket i mitt liv. Jobbar lite strödagar, försöker förstå mig på försäkringskassan och leker med Lea. Givetvis umgås jag även med min sambo och kämpar vidare med hästarna och hunden.

Idag har vi även fått upp båten ur vattnet, som på tiden de kan man väl säga :)

Till veckan så händer det väl lite smått och gott (dyrt), tisdag blir det hovslagaren. Hon ska få ta sig an Birtas hovar, sulor och 4 brodd på varje hov. Tänkte även hon skulle få kika på Vinurs hovsprickor, inte roliga saker. Men jag tycker dom ser okej ut. En liten fram och en större bak, men dom verkar inte vidga sig mer än vad som är nu i alla fall.
Sedan på onsdag så ska jag ringa veterinären och så ska vi kika om Birta har några vargtänder, förhoppningsvis inte! Men hon har vart vänsterställd och lite "tjafsig" med bettet på slutet, så bäst att kolla så det inte är något fel :) Förhoppningsvis är det lite tonårs-fasoner :P

I morgon är det däremot fortfarande helg, söndag med andra ord. Hade tänkt att jag skulle föröka fixa de sista på pulkan! Skaklarna lutar det åt att man får köpa nya eller göra nya. Fast det är väl inte hela världen!

Nu däremot är det sängen som gäller. Lea har vart vaken inatt och kliat på alla fina röda prickar hon har, ingen aning om varför hon fått dom heller. Vad jag kan komma på så har hon inte ätit något "ovanligt" eller så.. Förhoppningsvis så sover hon bättre inatt. Så sov gott :)

De tar sig!

Har idag fått lite mer klarhet i de här med försäkringskassan! Så med lite tur får jag till de rätt denna gång.
Men den som kom på försäkringskassans system kan jag lova, han/hon va inte timvikarie! Lätt upprörd man va igårkväll när jag skulle försöka få till de där alltså. Idiotiskt kan man nog säga :P

Förutom ett besök på försäkringskassan har jag ringt ATG i sundsvall idag och bokat tid för Vinur. Va lite lagom lång väntetid för att få komma till den veterinären jag ska till. Men den som väntar på något gott...
Så den 15:e december ska vi till Bergsåker och förhoppningsvis få lite klarhet i vad som är fel på min ponny. Håll tummar och tår för att de går att åtgärda!

Sedan har jag arbetat idag, hade stängning på fritids. Både kul och mindre kul att gå på jobbet. Allt har ju sina för och nackdelar :) Men överlag trivs jag bra!

Ikväll däremot har Aska och Ella busat i stallet medans jag och Mirja tog oss en härlig liten promenad med hästarna. Tror dom uppskattade att få komma ut och gå en sväng, se lite annat bara :)

Men nu, god natt..

Ja jäklarns!

Idag har man vart duktig eller någe sådant.

Vart ute och ridit Birta tillsammans med grannarna, trevligt men gick väl inte så bra kanske :P Men man får väl konstatera såhär i efterhand att de inte kanske är så konstigt egentligen, stora styltor under fötterna och sådant dära.. Inte vet jag, kanse bara gick dåligt. Man ska väl inte analysera förmycke, men jag gillar inte när de går dåligt =/

Ska försöka komma ihåg att ringa hovslagaren i morgon, behöver nya skor med lite fler broddhål och så snösulor!
Efter ridturen så lånade jag och Aska grannens gamla hästhage och gjorde en "leta ruta". Fanns 3 saker där och första hittade hon snabbt, andra tog det längre tid med. Eftersom hon inte riktigt förstog att de fanns fler saker att hämta och sista saken gick rätt okej att hitta :) Nöjd vovve efter de!

Till lunch bakade jag lite snabba scones, gott med smör och ost! Sedan har vi vart en sväng till min mor och far. Fast nu ska jag nog ta in hästarna och sedan SOVA!

Just ja, Lea var ute och kröp i snön idag. Sötnosen :)


Nya vinterjackan och täckbrallorna!

Tänk om..

Man kunde få allt man önskade sig, eller inte kanske allt. Men endel!

Min önskelist (lite av den i alla fall):

*Thermobar 130l
*Slanor till ridplanen
*En häst till, hehe :)
*Sånna där rullar som man rullar upp tråden på
*Lundhags brallor
*Back on track stallbandage
*Bettlöst träns

Ja de va väl endel.. Finns garanterat en massa mer, men de va vad jag kom på nu!

Annars så händer inte mycket en kväll som denna, inte för mig i alla fall. Många är väl på party, men Fredrik jobbar så jag är hemma med Lea :) Duger bra åt mig de!
Hade tänkt att jag skulle ha longerat Birta idag, eftersom jag red en bra sväng igår. Innan de hade hon väl stått 2 veckor eller någe. Men inte blev de någe av de heller =/ Blir sällan som man tänkt sig.

Däremot har jag och Lea och Aska vart och hälsat på "grannen" idag, där man blev bjuden på middag. Inte illa kan jag säga, bra "kock" där :) Lea fick leka och även Aska, så jag hade två nöjda tjejer med mig hem.
Som båda ligger upp och sover nu!

Själv sitter jag med magknip och väntar på att min bror ska komma förbi så jag kan ta in hästarna. Då det är slut på batteri i babyvakten. Typiskt att man inte kommer ihåg att köpa batterier! Jaja.. Glögg och bullar kanske hjälper mot magknip? hum.. Går alltid testa, go natt!


Lite mys  :)

Spök kväll :)

Ikväll gick jag och Fredrik och Lea på spök kväll! Ellerkvällsöppet med halloween tema :P Sedan sprang det omkring barn och letade spöken på affärerna, vet inte riktigt vad man kunde vinna. Men de var nog något bra :)

Annars har vi gått på långpromenad hela familjen och så åt vi middag hos mina svärföräldrar. Efter detta blev de spök kvällen som ja sa innan..

Lea fick sig en fin vinterjacka med tillhörande täckbrallor! Jackan var KNALL ROSA och brallerna va svarta.  Detaljerna på jackan och brallorna var av reflex, så då syns man också. Kanon att krypa i snön med i vinter.
Eftersom de var på rea också, så kostade det bara 399kr. Gillar rea jag :)


Päron är smarrigt :)

Uselt, totalt uselt!

Idag har jag en KASS dag!

Tror bestämt att hunden har fått en hjärnblödning, från att ha legat som död vid dörren i flera månader när det gått förbi folk. Till att kuta som en rabbiat skällande idiot fort hon ser någon =/ Vad göra?!

Hästarna har jag enbart dåligt samvete över :( Men jag lever på hoppet att de ordnar upp sig! Motivation, ja tack!

Annars har väl de senaste dagarna bjudit på bullbak och bakning av pepparkaksmuffins med och utan lingon! Så om man är sugen på fika är det bara att hälsa på :P

Ibland funderar man på hur livet skulle ha vart om det blivit annorlunda. Inte för att jag ångrar något, men ibland önskar man att man skulle kunna åka iväg och jobba på någon hästgård. Bara rida och lära sig massor. Men jag kämpar på här hemma och om man får lite mer jobb så kan man rida lite mer lektioner och oftare!
Saknar att bli riktigt "igenom körd", ha träningsvärk in i benmärgen :P

Visst att jag red Birta för Tina, men hon är unghäst och de blir inte samma sak de! Blev mer att bara kolla hur det gått och hur man ska fortsätta. Gav mig och Birta en bra fortsättning, men ingen träningsvärk ;P

Nu ska jag vänta på min sambo, om han tänkte komma in vill säga! Har föresten hämtat enris idag och satt utanför dörren, fint i vinter de :)

Hej då!


Saknar att rida på min vackra Vinur! Bättre häst får man leta efter.

RSS 2.0