Vilket väder!

Igår blev det inget skrivit här alls, det blev inget gjort hemma igår kväll heller. För vi hade åska i rejäla mängder! Så jag tog en bok och kröp ner i sängen efter att ha dragit ur dator och tv :) Däremot får vi inte glömma att jag lyckades slänga ihop några bondkakor igår på dagen i alla fall. Så någonting "vettigt" blev de ju i alla fall!

Idag däremot har det inte åskat, men regnat och regnat och regnat lite till, mycket trist tycker jag! Men som varje dag har det blivit åtmindstonde 2 små promenader :) Sedan har min mamma och pappa vart hit och hälsat på en sväng och lekt med lilla damen.

Till middag idag gjorde jag och Mirja creps med tacofyllning. Aldrig ätit creps eller gjort sånna förut heller, men de va inte så pjåkigt ändå. Visst finns de bättre sätt att äta pannkakor på tex med grädde och sylt eller som pannkakstårta. Men jag tror att matmässigt är nog creps lite nyttigare alternativ och så får man inte i sig lika många pannkakor heller, för man orkar helt enkelt inte. Så de kommer nog att bli fler gånger med varierande fyllnign såklart.
Mirjas förslag om äppel och kanelfyllning med glass till lät tex som ett lockande alternativ, fast kanske inte till middag dock :P

Imorgon kan vi hoppas på lite bättre väder så man kan passa på och rida en sväng när Fredrik faktiskt är hemma. Visst man kan rida i regn också, men de blir inte en fullt lika rolig upplevelse då. Så hoppas, hoppas, hoppas!


Såhär såg dom ut innan dom fick ost på sig och hamnade i ugnen :)




Bada, bada :D

Vilket suveränt fint väder vi har haft idag :)

Har hunnit med en sväng med hästarna. Mirja red Vinur och jag promenerade med "matgalna" Birta, men skulle kunna tro att hon aldrig fått mat i hela sitt liv. Inte att hon går på rätt fint sommarbete :P

Sedan blev det lite badning ute i "plaskpoolen" med Lea och en sväng bort till grannarna och hälsa på där. 

Har även löst ut mitt börjespaket idag, altid roligt att få hem sakerna man beställt, mindre kul att betala dom. Men det är väl så det skall vara!

Till middag blev det thaimat från Chang, inte lite lat man blir när det är varmt ute :)  

Ingen som är intresserad av lite ridsällskap här framöver, skulle vara roligt att ha någon att rida med. Vinur och Mirja fungerar ju fint, men han ska ju ta det lite lugnt å inte springa allt förmycket. Skulle va roligt säger Birta med nån som kan ut och busa lite mera :)

Jaja, nog om mitt liv.. Inte mycke att säga om de nu för tiden :) God natt!


"Badvakts" Mirja och Lea badar :) 

Kläder :)

Satt just och kikade på ellos.se, snacka om att de fanns mycke fina och billiga barnkläder :) Det är ju så det kliar i fingrarna, skulle va roligt att beställa åt lilla sessan. Men just nu har jag beställt häst och hundsaker för alldeles förmycke pengar. Så det får vänta till senare, sen så har hon ju en hel del kläder så de är inte precis synd om henne. Hon har säkert mer fina kläder än vad jag har, säkert mer kläder än mig även om man räknar dom som är mindre fina också :D Blir lätt så, man vill ju att den finaste ska ha fina kläder också!

Lyckades somna ikväll IGEN när jag la Lea, de går bara inte att hålla ögonen öppna när hon ligger där och snusar så gott :) Men de spelar ju inte så stor roll heller, inte precis just någe jag måste göra. Förutom att städa och de tänker jag inte göra på kvällen heller. Så de så, hehe :P

Nu däremot sitter jag och längtar tills i morgon, för då ska jag ut och rida på min lilla ponny! Tror Mirja skulle följa med på pärlan Vinur också, blir skoj. Har inte vart ute på typ en hel vecka, men så blir det när man inte har någon barnvakt. På lång sikt så blir det nog bra, mer ridning och så. Om några år då kan jag ta med mig Lea och fara ut och rida, tänk va roligt :)

Imorgon ska jag även hämta ut mitt börjes-paket. Innehåller väl inget överväldigande kul precis, men lite hästskor och ridvantar typ. Knepigt de där, hästskorna (mustad) kostar ca 50kr skon på granngården. I börjes kostar dom typ 27kr skon, inte lilla pris skillnaden heller. Visst att det bara är 2 broddhål i börjes skor, men i sommarskorna spelar det absolut ingen roll och på vintern får man väl ha någon att borra dit 2 hål till. Lär fortfarande bli billigare att beställa dom där. Så det är ett hett tips från min sida :D


Tur man har en duktig och trevlig hovslagare :) Birtas nyskodda framhov, 3x0 mustad. Så inte är det någon stor hov inte :)

Sova?

Varför är de så lätt att somna när man lägger Lea?!

Kan ju säga som så, hon somnar i våran säng å sen lyfter vi över henne till hennes säng. Men när hon ligger å snusar där bredvid en så är det som ett sömnpiller. Zzz...
Alldeles för go liten dam de där :)

Idag har det i alla fall vart skitväder, men förhoppningsvis blir de finare i morgon. Antagligen inte, men man kan ju alltid hoppas! Annars förutom skitvädret så har jag och Mirja ätit våfflor idag, inte helt fel om ja får säga de själv :)

De va nog allt för idag, go natt!

Blod och blommor!

Ja, som min syster påpekade så glömde jag bort att tala om att Aska har börjat löpa. Efter mååånga veckors väntan har hon äntligen börjat, så förhoppningsvis kommer lite hörsel och hjärnceller tillbaka snart igen :D
Annars är hon som vanligt, hon slipper även sin vackra strumpa nu. Hon är nog rätt nöjd med de skulle jag tro..

Annars så är det väl inte så mycket som händer. Jag har köpt några blommor idag som jag nyss satt om, eller jag har inte satt om alla. Känns som att jag behöver köpa nya krukor, inte mig emot precis! Sedan har min orkidé börjat blomma igen, trodde att jag skulle lyckas ha dö på den. Men icke, de gick bra :)

Visserligen så höll min kära sambo, far och svärfar på och reglade och isolerade på ena väggen igår. Så nu är det bara de sista reglarna som sitter utanpå isoleringen och panelen kvar! Dom hann även med att byta ett fönster, så man kan säga att dom jobbade på bra :) Själv roade jag mig med att grundmåla panelen medan mamma och Mirja var barnvakt. Måla är inge vidarens roligt göra, men det är att föredra att måla den innan den sitter på väggen i alla fall.

Kan även tillägga att min underbara lilla dam har börjat få två tänder på överkäken också. Så nu roar hon sig för fullt med att gnissla tänder, mycket härligt läte de =/

Efter detta flummiga inlägg är det bara att säga; God natt!


Bara för att de va länge sedan de blev något hästkort här på bloggen! Så njut av mitt vackra sto :)


Lite synd om mig?

Kanske inte, men idag har min syster åkt hem efter att ha vart här en hel vecka. Så jag känner mig lite ensammen =/ Men jag tröstar mig med att ja ha varldens bästa tant som brukar hålla mig sällskap på dagarna och så kommer Fredrik hem ikväll, så jag överlever förmodligen :)

Ja vad har vi då gjort i veckan då? Jo, jag syster och tant lämnade allt hemma hos Fredrik och for till Junsele djurpark en dag. Tycker jag vi gjorde rätt i och hundarna och Lea såg då ut att ha överlevt dagen också. Givetvis när man far iväg på något sådant vill man ju ha en kamera med sig, men jag glömde min :( Inte fanns det engångskameror att köpa heller, även fast jag hade läst att det skulle finnas. Enda vi hade att knäppa med var Mirjas mobiltelefon, som tur är blir det rätt bra bilder med den. Dock SURT!!
Så vi sprang runt där som 3 små barn, eller 2 i alla fall :D Som tur var lyckades vi få se alla djuren som fanns på parken påriktigt nära håll, nice säger jag bara :)

Annars har vi väl mest bara ätit kakor hela veckan, där fick systeryster igen för att hon sa att man aldrig får några kakor när man kommer hit :P
Sedan har det även blivit en hel del ridning också på mina duktiga små ponnysar. Vilket självklart påminner mig om att jag har rivit bort en vägg inne i stallet, så när jag får hjälp att flytta boxarna och bygga en ny större sadelkammare så ska det gå snabbt och smidigt. Skit bra!

Näe de var en hyfsad uppdatering i alla fall, får se om de blir målning av panel i morgon då kanske. Inte vidarens roligt, men behövligt. Sov gott :)


En mycket glad och nybadad tjej :)

Packväskor!

Mycket behändiga saker till hunden :)

Nu när Aska inte får springa så mycket på grund av sin stackars lilla tass, så kom jag fram till att packväskorna skulle fram! Så i förrgår tog jag och skurade upp väskorna efter vårens lervälling och på åkte dom. I la jag två flaskor vatten, en på varje sida såklart. Genast fick hon tillbaka lite av hörseln som försvann med "du får inte spring tassen". Härligt tycker jag :)
Däremot tycker jag inte att vattenflaskor är någon jättebra grejj att stoppa i väskorna (om man inte är ute på tur och vill ha vatten med sig). Så jag funderar på att sy påsar med sand i, då kan man ju välja hur mycke man vill ha i varje påse och hur många påsar man vill ha i väskan. Tänkas så bra de kommer bli!


Mys med matte, då lill-matte fortfarande låg i magen :)

Ihärdig...

Jäkla förkylning min lilla dam har då, fast det verkar gå åt de bättre hållet. För nu sover hon på nätterna i alla fall :)

Men till någe mycke roligare, idag kom mitt regnställ! Så nu kan de få regna eller kanske inte..
Jag och Fredik beställde nya regnställ i alla fall från ITAB, modell Didriksson. Mitt är svart med röda detaljer och Fredriks är svart med blå detaljer. Mitt e snyggare, hehe :D
Skadjeglädjen, den ända sanna glädjen!

Sedan har jag och Mirja vart ute å skruttat runt på ponnysarna idag, sett lite kossor och får. Men inte brydde väl dom sig så hårt över de :) Kan säga att lera är hemskare än kossor, hästar är omöjliga att förstå sig på :P

Men nu sitter jag i alla fall här och trycker in hårdbrödmackor med ost och marmelad, mycke gott. Till mackorna har jag även en stor kopp vanilj-te. Funderar på om jag ska avsluta alltihopa med en bulle, va tros?

Kan medela att livet går upp och ner i alla fall, vet inte om de är bra eller dåligt. De visar sig väl, danska är ju inte så svårt att förstå sig på.
Frågan är när någonting i detta liv inte ska behövas klagas på, när de bara kan få vara. Utan komplikationer och utan människor som ska lägga sig i allt.

I övrigt är de väl bra antar jag, Aski-paskis tass läker som de ska. Hon är en plåga nu när hon inte får springa som hon vill, men eftersom de ser så pass bra ut som de gör så får hon i alla fall gå lös på promenaderna nu. Vilket gör stor skillnad på hur hon är att ha med att göra. Min lilla Paski, hon kommer alltid va endast min. Kanske svårt att inse, eftersom de då är mina regler som gäller.. Jobbigt läge!

Nog med klagande! God natt mina kära :)


Halva jag och Aski-Paski som valp :)              Foto: Mirja

Dunder...

Förkylning har min lilla dam åkt på :( Nu har det varit snorigt och hosta i 6 dagar!! Hon tycker inte att de är vidarens kul direkt. Men i natt som va så sov hon i alla fall hela natten, så vi hoppas på sömn även i natt :)


Lite sliten av förkylningen.

Sen har det även vart dunder, som i dundermarknaden :) Torsdagen var riktigt skojj, blev några glas kan man säga! Men fredagen var ändå höjdpunkten, vi hade lite grillfest här hemma (med som sagt grillning) och trevligt sällskap. Grillningen avslutades med att traska ner på "dunder" och se lite på Erik Saade. Inte riktigt min typ av musik, men de gick väl an =P

Givetvis intogs det något glas även på fredagen, men betydligt mindre för min del! Lördagen hade jag tänkt spendera även den nere på "dunder", men somnade visst i soffan klockan 20.00 och vaknade 22,20.. Konstaterade att det inte var någn mening att snabba på sig kläderna då, särskilt med tanke på att Fredrik skulle vara hemma med Lea. Med tanke på att vi inte hade någon barnvakt på lördagen. Man kan alltså konstatera att lördagen slutade med att jag la mig och sov vid 23.00 igen och sov som en stock tills idag :)

God natt!

Förkylning!

Min lilla sessa är fökyld, så det har vart en lååång natt och en lååång dag...

38.4 i temp och hur snorig som helst, inte har man velat sova heller. Inte så konstigt när snoret bara rinner så men e täppt och sedan vill man ju ha en napp å suga på och då går det ju inte att andas genom munnen. Så hon sov 2*45min på förmiddagen, sedan har hon vart vaken från klockan 13 till klockan 20. Kan tillägga att hon inte sysselsatte sig själv ens 5 minuter =/ Så jag börjar känna mig rätt mör!

Lyckades i alla fall få till lite fina kort igår kväll, här kommer  de!





God natt!

Hästar, hästar..

Å hästar :D

De är bara för roligt med hästar!
Igår när jag och min syster var ute och red så tappade min lilla dam sin andra framsko. Visst man ska väl inte rida med bara en framsko heller, men ja ville så gärna! Så skulle vi rida där de bara var gräs å mjukt. Fast vi hann inte många 100meter innan andra framskon som sagt tog å lossnade också!
Kanske i och för sig var lika bra, för nu har hon bara skor bak och så raspade jag till kanterna på fram hovarna så de inte ska gå bitar ur dom!
Hovslagaren kommer på fredag och slår på dom.

Så idag for vi ut och red som på riktigt eller vad man säger, vi hann lite längre =P Lilla damen gillar inte vatten och de fick hon då pröva på en hel del och så fick vi se kossor, lite konstiga djur de kanske?! Gick bara bra, inte 100 procent under kontroll hela tiden. Men kanske 88procent? :)

Sedan är de roligt att få se Vinur bli riden, han är så fin under ryttare min älskling. Undra om jag skulle överleva utan den hästen?! Visst de va kanske att ta i, men han är riktigt trevlig..

Ujuj, en gång häst-tokig = alltid häst-tokig!


Mina fina ponnysar!

Affektkramper

För er som inte känner till detta är det när ett barn skriker så de tappar andan och svimmar. De kan även få krampaktiga ryckningar..

Visst låter de skoj, precis detta gör Lea när hon blir för trött och råkar göra illa sig och nej, det behöver knappt göra ont heller. Hon skriker eller ibland hinner hon inte ens skrika innan hon tappar andan och sedan blir knallblå. Så ser man ögonen rulla iväg som på dockor och sedan svimmar hon. När hon vaknar igen är hon som vanligt igen, jäkligt otrevlig grejj. Men inte farlig alls tydligen och som tur är så har hon än så länge inte krampat något.
Gissa om man blir skitskrajj?!

Ja till något roligare, nu har jag hämtat hem min lilla tjej :) Typiskt nog så tappade hon en framsko igår när vi va ut och red. Så bara att hoppas hovslagaren kan komma snabbt som bara den och slå på en dojja!


Lyckades få ett kort med solhatten på!! Inte de lättaste de inte :)

Renar...

Knasiga djur de! Om ni läste förra inlägget så fick ni reda på att det var en ren utanför huset på "åsen" igår kväll. Idag har jag konstaterat att det är två renar och att dom verkar gilla att vara runt huset...





Detta är alltså våra två besökare, renen på första bilden har ett grönt "halsband" på sig. Någon som vet varför?! Skulle vara intressant att veta :)

Om inte annat tyckte Aska att det var intressant med renar, nästan lite småskrämmande :) Fast det är synd om Aski-Paski idag, hon har skurit sig på en trampdyna. Rätt ordentligt faktiskt, ser ut som när man nästan kapat av sig fingertoppen. Ifall någon förstod hur jag menade..
Så ikväll har jag rengjort det ordentligt med saltlösning och sedan lagt på en kompress och självhäftande linda, avslutade det med en av hennes fina blåa socka :) Så nu återstår bara att ta reda på om veterinären har öppet i morgon eller om man får vänta med att åka dit tills på måndag. Hoppas bara man slipper sy, knepigt de där med tassar då dom vidgas när dom sätter tyngd på dom. Går inte riktigt att hålla ihop den delen som ska läka fast igen, gisses vilka luddiga meningar jag fick till idag.
Jag uppdaterar hur det går med tassen på min svarta best!

I morgon är även en mycket spännande dag, det är dagen då jag hämtar hem min lilla tjej efter att ha vart ifrån varandra i 1½månad. Ska blir så spännande och hur roligt som helst :D

Tjolahopp och hej då!

Sollefteå...

Så idag tog jag, mamma, Lea och Aska och packade in oss i bilen och for till sollefteå. Ja vad gör man där tänker ni, joe man hälsar på Leas moster Sara :)

Det blev lite handlande, mesta dels till Lea (som vanligt). Mormor köpte ett par skor med jordgubbar på och en napphållare till damen och moster köpte en snuttefilt med kanin huvud. Jätte fina är dom, från teddy kompaniet! Inte skorna dock, dom va från någon annan stans, hehe..

Sedan stannade vi även till i Ramsele påväg hem, där blev det några nya nappar och nappflaskor (som ska vara på "åsen" ifall man glömmer dom nån fler gång), samt ett gosedjur i form av en krokodil. Halvt om halvt bortskämd unge redan nu :D

När vi väl var hemma på "åsen" igen så började Aska skälla och morra i bilen innan vi hunnit kliva ur. Matte tänker genast "Aska sluta skäll på katten, du har sett honom förut", men Aska skällde inte på katten. Utan på renen som stog gissningsvis 50-75m ifrån oss. Ops, missa den jag..

Nu däremot har jag nyss tryckt in lite mat i huvudet och mamma är uppe och lägger Lea. Fast vi får väl se vem av dom som somnar först, hehe..


Söta små jordgubbs skor :)

RSS 2.0