Vackert väder!

Idag har det vart strålande fint väder, lite kallt dock. Men inte värre än att man kunde vara ute och hitta på lite saker!

Så när Lea sov så passade jag på att fixa stallet och packa lite hö, hann även med att gå in och ta en kopp kaffe i lugn och ro :)
Sedan när hon vaknade fick hon följa mig ut och ge hästarna lunch, gissa om de va någon som tyckte de va kul! Surrade hela tiden och klappade på hästarna, go ungen min.

När hästarna fått mat blev de gröt för lilla damen och sedan klädde vi på oss igen och gick ut och åkte lite pulka. Blev en rätt lång sväng, så vi gick en bit åkte pulka en bit och så vidare :) Roligast var de ändå att gå i "djupsnön", va väl sådär 10cm snö.
Även Aska tyckte att det var skoj, är himla perfekt att gå där dom kört pistmaskinen. Hårt och bra, man möter nästan aldrig någon. Kanske en skoter eller två ibland, beror väl lite på vilken tid man är ute :)

Annars har jag och brudarna bara myst hela dagen!

Måste bara berätta en rolig sak. Ikväll innan Lea skulle sova så satt vi i vardagrumet och lekte lite. Så gick hon ut i hallen och gnällde lite, då ropade jag att hon skulle komma tillbaka och kolla på hästarna på tv:n. Brukar vara ett säkert kort :P
Men inte då, så jag gick ut och kikade. Lillstumpan stog utanför toa dörren och skulle in, gissa om de va någon som måste ha vart bajsnödig! För de va raka vägen till toaletten, öppna locket och peka att hon skulle upp :D
Inte illa när man inte ens blivit 1½år.

Nog om allt bajs :) Här kommer någon bild från dagens pulka tur!


Lite rosig om kinderna, men de får man väl vara när de är -15 ute!


Passade på att knäppa en vinterbild över gården!

Skitdag, nästan i alla fall :)

Dagen började precis som planerat, kaffet kokat och allt packat. Vinur klev in i transporten utan tvekan och vi var iväg precis efter planen 07.03. Så när vi satt oss i bilen säger vi "de där gick ju bra i tid och allt". Men de skulle man ju inte sagt, för de va rätt halt och vi har framhjulsdrift. Så vi kom inte mycke längre än från gården, uppförsbacken gick som inte riktigt de.
Så när vi backat och blev diskutionen, fara eller inte? Men vi bestämde oss för att inte åka, vi hade nog tagit oss iväg, men de hade inte vart kul om man blivit stannande efter vägen. Vuxen poäng eller något ditåt, men jag skulle inte vilja roa Lea ifall man blev stannade någonstans.. 

Där slutade det alltså att gå enligt planen, men istället har vi rivit lite i stallet. De tar sig :) 

Nu ikväll har jag även bakat chokladsemlor och när dom var klara blev det ordentlig massage och stretching på Vinur. Min ponny, finast killen kan man lugnt säga!

Bilder från dagen...

 
Chokladsemlorna, ska snart provsmakas :)

 
Rivningen i stallet!


Vinur spanar in rivningen, mycke konstiga saker har hänt med hans hem :)

Gruvsamt!

I morgon bär de av till Timrå och PH vet. Som vanligt ska de ju jävlas in i de sista, så inte nog med att vädret är emot oss. Så har vi inte heller lyckats få någon barnvakt, vilket resulterar i att hela familjen följer med. Sedan får vi nog lasta hemma hos grannen (som vi även får låna transporten av). Eftersom våran väg i stort sett är obefintlig, underbart värre...

Men, men vi kör försiktigt och de tar den tid de tar!

Idag har jag och Lea däremot haft en mysdag, hon har vart en riktig góknul! Har till å me suttit i mitt knä och bara varit medans jag "kliat" henne lite på ryggen :) Sedan lagade vi spagetti och köttfärsås till middag och man kan göra den riktigt nyttig utan att de smakar skit!

Dagens köttfärs:

400-500g köttfärs
ca 1-1½ röd eller gul lök (jag blandade, en liten röd en halv stor gul)
2-3 morötter grovt rivna
½-1dl röda linser
1burk krossade tomater (ca 400g)
2 köttbuljong tärningar
2 vitlöksklyftor
ca 2msk mjöl (vispas ihop med ca 1dl vatten)
smör eller olja att fräsa köttfärs och lök i.

Dessutom mjölkfri :)

Nog om mat, just för stunden väntar jag på att min sambo ska komma hem. Så jag kan traska ut i stallet en sväng, fast det lär väl dröja minst 40 min till.

Tjohej!


Haha, provar nästa säsongs skidutrustning ;)

Tävling



Visst vore de lite fräsigt på min lilla ponny?


Ruggigt väder!

Idag har vi haft runt 17minus, snö och tokblåst! Jippie eller något ditåt, men vi har i alla fall hunnit riva lite mer i stallet. Fast efter en stund var vi tvugna att ge upp, tårta lossnade nästan och magen kurrade :)

Har inte masserat och stretchat Vinur på två dagar, dåligt samvete =/ Men dom sa varannan dag eller åtmindstinde 3dagar i veckan och jag har gjort de nästan varje dag. På typ 3 veckor har jag missat 5ggr och då är dagen och gårdagen inräknad! Så egentligen borde man inte ha dåligt samvete, men de blir ju så ändå..

Jag som hade räknat med en härlig tur på Flauta igår, blev inget av. Så jag tänkte att de skulle bli idag, men jag är inte självmordskandidat. Med andra ord struntade jag i de och frös inte heller ihjäl! :)

Ikväll är vi solo här hemma, älsklingen jobbar och jag har passat på att plugga lite. Konstaterade att de ytliga musklerna verkar sitta helt okej. Bland de djupa musklerna vad de 16styckna som inte satt. Jag är ändå nöjd, har inte tränat dom nästan någe och många heter nästan lika :P

Nu däremot tänker jag gå å lägga mig på spikmattan en stund, sedan sova!

God natt gott folk :)


Hästarna i gårdagens kyla :)

Alla hjärtans dag :)

Givetvis så har vi idag firat alla hjärtans med en storslagen middag. Bestående av alla saker Lea gillar på samma tallrik, makaroner, korv och ärtor :P Gisses hon satte sig och började äta påen gång, inte ett knyst förän de va slut på tallriken och då ville hon ha mer! Så hon va då lycklig, själv hade jag kanske föredragit fläskfile eller något ditåt :)

Annars har de väl inte varit någon jätte spännande dag, typ -20 och blåst. Inget att hänga i julgranen de inte!

Så vad har hänt och vad händer framöver.. Bra fråga!

Hästarna rids, igår red jag ut Birta. Hon gjorde mig lyckligast, jag som brörjat ge upp lite. Men igår kom de tölt, en hel del. Så då fick man lite ljus i vardagen. Sedan skrittade jag ut Flauta i sällskap med Vinur och Mirja. Trevligt men aningens kallt. 
Annars så har jag masserat, skrittat och stretchat Vinur. Hoppas för allt jag har att han sa bli bra och att de ska visa sig varo okej när vi ska till Timrå igen på torsdag, men de känns inte så. Tyvärr..

Sedan pluggar jag på, börjar få in en hel del muskeldelar i huvudet nu :) Känns riktigt bra, snart får man åka iväg å "plugga" eller vad jag ska kalla de. Tur som man har får jag åka med nägra jag känner ner och så kommer Fredrik förmodligen ner och hämtar mig när veckan är slut

Så i morgon måste jag försöka komma ihpg att ringa om boende! Glömde de idag, men ursäktar mig med att vi faktiskt har börjat riva lite mer i stallet idag. Långsamt går de, men de kommer bli bra :)

Som avslutning får ni några kort på mitt hjärta!







Underbara väder!

Idag har det vart kanonbra väder, helt klart!
Så när Lea skulle sova så tog vi oss en br promenad, dock var det en missräkning att de var oplogat och att skotrarna kört upp snön där det var pistat. Vilket resulterade i att man var dyng blöt i svett innan man kom hem =/
Men Aska var nöjd och Lea somnade i alla fall. Efter de passet blev de till att fixa i stallet och när de var klart (vilket inte tog lång tid då dom kom ut vid ca 05.00) blev det en välförtjänt kopp kaffe i solen. Passade även på att kika igenom och börja tragla lite muskler. Jisses, hur ska jag få in allt i mitt huvve?!

Mirja kom även förbi eller hon stannde ju kvar :P Så när Lea tillslut vaknade, efter att vi suttit och väntat över 1 timma. Så tog vi oss en pulkatur, ja Lea åkte pulka och vi andra gick :)

Igår däremot fick vi besök av en liten tjej och hennes mor, mycket roligt tyckte nog alla i huset. Inte minst Aska och Lea. Birta fick även agera ponnyridning, tror hon var den som verkade mest pålitlig. För de va fritt val att välja vilken häst som helst :)
Aska var rätt nöjd efter dagen och sov som en stock. Tar på lillskallen att vara lekkompis åt en 7åring ;)

Nu däremot ska jag ta babyvakten i högsta hugg och springa ut i stallet. Hoppas lilltösen sover under tiden!

Go natt :)


Orken borta?

Ibland undrar man vart den där orken tar vägen =/ Endel dagar verkar man nästan fått förmycket av den och rätt som det är så har den försvunnit för att inte komma tillbaka på lääänge...

Men vi gör en uppdatering av vad jag minns, eftersom det var ett tag sedan sist ;)

27:e januari;
PHvet i timrå, det var dagens mål. Därifrån kom vi med en sprutad kota i höger fram och massage och stretchövningar som skulle göras. Så nu håller vi tummar och tår för att detta ska bli bra. Återvesök om ca 3 veckor.

30:e januari;
En sådan dag då orken infann sig med besked! Började med att rida ut Birta en sväng, dock aningens kallt eftersom jag trodde de skulle fungera att rida i bara ridbrallorna! Sedan gjorde man stallet och efter de blev det en tur till affären och handla. Till hjälp hade jag Aska och pulkan, så då slapp man bära hem maten själv :)
Sedan blev det till att laga mat åt sjuklingarna mina, minns inte riktigt vad de blev. Men till efteråt bakade jag en choklad/banan/kaffekaka, blev helt okej. När maten hade tagit plats i magen blev det en promenad med Vinur och sedan stretch och massage på honom.
Flauta fick jobba lite i töm istället för att ridas, gick rätt så bra. Dock kom det nån idiot och blåste förbi oss i full syra. Hatar sånna, men vad kan jag göra åt saken?

31:a januari;
Måndag och jobb, blev en promenad på kvällen med Vinur och Aska. Damerna fick stå och orken bortblåst!

1:a februari;
Tisdag och jobb, kvällen fick de bli promenad med först Birta och Aska. Ingen lyckad kombo preics, knepigt att Birta är farlig men inte Vinur? Sedan blev det en promenad med Vinur och Flauta.

2:a februari;
Onsdag och jobb, sedan sooooova. Hästarna fick helt enkelt vara, orken totalt borta!
Fått papprena från axelsons via mailen och där va de lite muskler att träna in :)

3:e februari;
Torsdag och jobb, blev middag hos mamma och pappa. Lax och sedan semla till efteråt, skrev även ut papprena som kom från axelsons igår. Sedan blev det en promenad med Vinur :)

De va väl allt jag kan minnas, typ :) Go natt, för i morgon väntas jobb!

RSS 2.0