Årets sista dag!

Så har ett år gått igen! Vissa saker har vart dåliga, andra bra!

Hoppas att detta år medför lite förändringar i alla fall :) Kan behövas vill jag mena..

Men till dagen, har idag ridit Lillan tillsammans med våra stallvänner. Tog oss vår första galopp, defenetivt inte den sista :) Passade på i en uppförsbacke och de märks att hon inte är van då galoppen är en kraftansträngning och blir lite "kantig". Roligt var de i alla fall!  
Birta har fått vila idag eller egentligen inte, för jag tror Vinur har hållit henne i trim ;) 

Ne nu blir de till att fixa mat och avsluta året. 

Blev lite "pulka" åkning idag med :) Hästarna tyckte vi va lite skumma!

Häst

Bjuder såhär på morgonkvisten på en häst ritad av fröken Lea :) 



På tur med kanonkulan!

Idag har jag vart ute med Birta på en härlig ridtur! Hon var piggelin värre, men bitvis gick hon riktigt fint. Tränade lite tölt också bara för att se hur de skulle gå, damen överraskade med fin tölt i några korta sträckor. Visseligen tog vi tölten där det var lite sluttande, men med tanke på hur ofta vi töltar tycker jag hon fick mer än godkänt i alla fall :)

Lillan och Vinur dom har däremot haft en lugn dag i hagen dom! 

Nu har vi fått ett bord i sadelkammarem också, ska se om jag lyckas få upp gardinerna ikväll också :)

Bästa Vinur

Idag har Lea fått rida Vinur i volten på lina :) Måste säga att den ponnyn verkligen är helt underbar! Gör precis allt man vill bara man tänker tanken. Fredrik filmade, men eftersom de tydligen inte går att ladda upp här så får ni inte se mina sötnosar :)

Birta hon fick vila idag efter att ha vart ute igår och sträckt på sig efter hoppningen, kändes lite stel och seg. Hade nog lite träningsverk! Lillan däremot fick springa lite i volten innan hon gick in ikväll, knepigt att helt plötsligt bli bedd att galoppera när de inte vart okej förut :P Men de gick rätt bra och vi fortsätter jobba på saken :)

Fick en teckning med Hello Kitty på av Lea igår :) hon börjar bli stor tjej!

Hoppeli hopp även idag!

Idag blev det Lillans tur att prova de här med bommar :) Hon hade fullt upp med att hålla koll på fötterna, bommarna och speglarna med den snygga hästen i :) Duktig häst i alla fall!




Hoppeli hopp :)

Ikväll har jag och Birta vart med på hoppträning, duktig ponny :) hoppade så mattes hjärta for upp i halsgropen! Hon passade på att hoppa högt även på små hinder ;) roligt var de och i morgon ska jag och Lillan kolla på bommarna också. Ska bli spännande och se vad hon säger om den saken! 

Förutom att spendera tid med hästarna så har jag och Lea lekt på lekpark idag :)  hon tyckte de va roligt att prova allt hon såg! 


Svettiga tjejer

Idag blev det en tripp till ridhuset med Lillan och hon tyckte hästen i spegeln va riktigt intressant :P förutom de skötte hon sig fint, vill flyta ut på öppna delen av volten men vad kan man begära egentligen? Jag va i alla fall riktigt nöjd med fröken fräken, vi va två svettiga typer som gick hem sedan! 


God jul!

Då har vi kommit till dopparedan :) Hästarna är ute och har fått frukost, jag sitter och väntar på att de ska bli lite ridning och kollar på julkalendern!  Sen så är de som dags för allt stök att dra igång! 

Men bästa julklappen har jag nog köpt till mig själv, nämligen lilla Lillan :)


Fredrik och Lillan igår på ridplanen :)

Dan före dan

Idag har man ridit lilla Birta ute i skogen, pigg som bara den! Gick helt ok, i alla fall på slutet när damen taggat ner lite! 

Väl hemma med Birta blev det ett pass på ridplanen med Lillan. Gick jättebra med Lillan, som dessutom börjar förstå detta med att gå i form! När jag ridit klart fick Fredrik provrida också och som avslutning fick Lea rida ner till stallet :)
Fredrik filmade när jag red, men jag lyckas inte skicka över filmen till min telefon så tyvärr blir det ingen film här!

Ne, dags att  göra klart för idag och ladda inför i morgon :) 




Stallmys

Ikväll blev de kvällsmys i stallet :) först promenad med Lillan och Vinur, sedan en liten ridtur med Birta i snön! Ja de hade börjat snö riktiga lapphandskar tills vi tagit oss ut, mysigt men blött! 

Nu ska jag sova och ladda för en sista arbetsdag innan julledigt!




Julen är här..

Tycker om julmusik, mysigt tycker jag :)
Inatt har jag och Lea sovit hos min mamma och pappa eftersom jag inte orkade gå hem med barnvagn upp för backen. Så i morse fick Lea sovmorgon då momma lämnade på dagis idag och påväg till jobbet mötte jag pappa och Aska som vart ute och promenerat :)

Ibland går de bra helt enkelt! I morgon ska jag i alla fall mysa i stallet med hästarna :) 


Tö igen

Idag har det töat igen, blir så less på detta väder! Vart e pudersnön undrar ju jag ;)

Så vad har dagen erbjudit? Väldigt lite roligt kan jag säga, tur man har en bunt håriga tussar i stallet som man kan titta på när övrigt inte är så spännande! Med andra ord ingen ridning idag, men igår fick båda damerna ut och jobba. Birta längs lägdorna, galopp i olika slag och Lillan i skogen med haggrannen till sällskap :)  

Dessa djur är verkligen bra för psyket! 
Bjuder på min lilla stalltjej också :)




Fin trio




Ridhus debut

Igår kväll var Lillan till ridhuset för första gången i sitt liv och givetvis sa hon inte mycke om de. Hon fick jobba lite skritt och trav på volt, skötte sig bara fint! 

Även Birta var med eftersom snälla Mirja  följde med och höll en häst när jag red den andra. Birta bus skötte sig helt ok för att ha stått någon vecka, typ 1-1,5 vecka. Traven var fin men galoppen hade kunnat vara bättre :)

Bjuder på en bild som inte hör till texten men som hör till mitt liv :)


Helgens inköp

Skrev ett inlägg förutvsom försvann, så jag gör ett nytt försök :)

I helgen som var åkte vi på Jamtli julmarknad och sedan på Hööks! Införskaffade ett träns till Lillan, så nu är hon fin :) 





Kallt ute idag!

Tjoho vad de va kyligt idag, -15 och blåst! Men jag och Lillan for ut på en ridtur tillsammans med haggrannen med ryttare :) Var ju tvungen att prova nya tränset som passade super! Införskaffades igår på Hööks i Östersund, snyggt och hyfsat pris :) 

Gick i alla fall väldigt bra och damen sökte sig framåt nedåt i skritten, men även lite i traven :) härligt med dessa djur! Får se vad det får bli för Birtas del idag, eventuellt en promenad kanske? 

Bjuder på en bild från dagens ridtur!


God morgon

Då är hästarna ute och jag inne igen :) undra om dagen tänker erbjuda Jamtli julmarknad och Hööks eller ridning i dagsljus? Vi får se, båda är bra alternativ och ridning kan göras i mörker eller helt enkelt i ridhuset! Lillan som aldrig vart i ett ridhus kan få gå dit och spana ändå :)

Bjuder på en bild från torsdagens besök på Åre kafferosteri :)


Trött

Helt slut efter att spenderat gårdags kvällen och natten på Copperhill i Åre tillsammans med underbara arbetskamrater :) verkligen en rolig upplevelse! 

Nu däremot tänker jag ta min slitna kropp och traska ut i stallet, ingen ridning idag vill jag lova :P 




Finast ponnyn

Ikväll tog jag min helt underbara lilla ponny och halkade iväg till ridhuset. Jag lovar att de går att åka skridskor på vägen idag :/ väl i ridhuset blev de först lite travarbete och sedan lite galopparbete, hon gick hur bra som helst även i vänster galopp! Tror jag är lite lyrisk :D så avslutade vi med lite trav och en promenad på isen hem! 

Väl hemma blev de mockning och höpackning och in med resterande hästar. 

Nu laddar jag inför team building i Åre i morgon och överlåter hästarna till sambon! Blir borta helt lagom länge, alltså är jag i stallet på fredag em igen ;) 

Natti natt!
Goaste ungen och litande granen ;)

Sadel och träns

Har ett litet bekymmer just nu, min svarta springare behöver verkligen en sadel! Att de alltid ska vara ett stök med dessa sadlar, överlycklig att Birtas sadel är så bra! Men nu vill vi ha en lika bra till Lillan :) 

Sedan ska hon få ett nytt träns också, inte lika svårt att hitta ett som passar där ;) men de fina man vill ha kostar lite mer än vad jag vill spendera! Men men, tror ändå jag bestämt vad de blir, dock inte om de ska va svart eller brunt. Brunt e snyggast men då skulle man haft en brun sadel också, ja ni ser dagens i-landsproblem! 

Nu är i alla fall hästarna nattade och som vanligt är det svårt att slita sig från stallet på kvällarna. Blev lite Lillan mys och Birta stretch (morot-stretch), givetvis fick prins vinur även han veta att han är bäst av alla :)




Jobb på kvällskvisten

Ikväll blev de jobb i volten för damerna, Birta med inspänning och Lillan i repgrimma :) 

Själv va man lagom snurrig i bollen efter,  men de e väl sånt man får ta!  

Bjuder på en bild från gårdagens ridpass ute i stormen. 



Julstök

Jag som hade trott att vi skulle hinna med en massa julstök i helgen hade verkligen fel! Inte lyckats få upp en enda pryl, tur det kommer en dag i morgon också :) kanske jag och Lea hinner klä granen då? 

Har i alla fall lyckats öppna en ny bal och packat hö för hela veckan. Inte särskilt mycket jul över de, men måste göras lika förbenat :P




Lite lätt bris ute idag :)

Red Lillan på ridplanen hemma en sväng idag och man blåste nästan av, tur de e en stabil dam :) 

Även Birta fick komma ut en sväng idag, men hon fick gå till ridhuset hon, skötte sig exemplariskt. Travarbete på 8volt i lång och låg form och lite framdelsvändningar? Eller va de nu heter :P duktig var hon vad de än heter de vi gjorde! 

Med andra ord är jag mycket nöjd över mina fina flickor :) duktiga hästar = nöjd ryttare! 

Berta bus :)


RSS 2.0