Mycket har hänt sedan sist..

Fem dagar har det gått sedan sist.. Så vi tar dom väl i turordning, söndag, lördag, fredag, torsdag och sist men inte minst onsdag! Sådär, bara att sätta igång å förtälja vad som hänt på gården =)

Söndag är det visst idag och än så länge har det inte hänt något allt. Jag har lite planer på att koka färdigt saften, det vill säga om jag hittar några flaskor som jag vill ha! Sedan ska väl kanske endel av hagen plockas ner och även hästarna flyttas. Men de beror helt och hållet på vad som händer och fötter om det blir idag eller någon annan dag! Men en sak som jag måste ta mig i kragen att göra är att diska bort här i köket, fast de är gjort på en grisblink egentligen. Bara det att man ska börja =)
Ikväll kommer även älsklingen hem, de gillar jag!


Lördag, ja alltså igår. Dagen spenderades tillsammans med Mirja, vi gjorde kanske inte allt förmycke. Men de vi gjorde blev jävligt bra istället! Det började med att Mirja kom hit å vi åt lite frukost, sedan efter en massa surrande å även matande av ankor så begav vi oss ner på affären för att inhandla det som stog på listan. Måste erkänna att jag inte går på ICA särskillt ofta, för ja hittar ingenting där =/ Men jag hittade det som stod på kupongerna och det räckte gott och väl till. Efter att ha handlat så såg vi alla dessa goda kakor som finns på simonsons café, så givetvis blev vi lurade att gå dit och fika. Gott men inte nyttigt precis, cola och snickerskaka =)
Väl hemma igen så drog vi igång ett kok på saftmajan, ingen av oss hade provat på de innan, men vi lyckades bra. Var kanske inte allt för avancerat! Ögonmåttet som vi hade var däremot rejält kasst upptäckte vi när det skulle mätas atamon (konserveringsmedel). Vi gissade på sådär 4 liter saft, men det visade sig sedan att det bara var 2 liter. Så saften lär ju inte bli dålig i första taget =P

När man vart duktig så blir man även hungrig, så då drog vi igång och lagade middag. Sweetchilie marinerade laxfilér och klyftpotatis med kallrörd sweetchiliesås! Aningens gott vill jag mena =) Efter middagen så blev det en minipromenad med hundarna så dom fick göra ifrån sig och vi fick lite frisk luft. Faktiskt riktigt skönt i luften när det börjar nalkas höst.

På kvällen däremot drog vi igång en film, sälkten är bäst hette den. Rätt så rolig tycker jag att den var, efter filmen åkte Mirja och Ella hem. Jag och Aska vi gjode som vanligt, gick och lade oss och sov!


Fredag och fredags shoping =)
Jag och Fredrig drog in med släpvagn och kombi in till östersund för att shopa! Vilket det visade sig att vi var både bra och effektiva på. Blev en hel del roligt inhandlat. Bland annat så hämtade vi vrålåket som nu står parkerat i farstun! Även släpvagnen var full när vi väl drog oss hemåt, den var dock full av isolering. Kanske inte det roligast att inhandla, men de är nödvändigt om vi inte ska frysa ihjäl i vinter.
Ni som brukar läsa min blogg kommer snart tro att jag är galen, för med mig hem från ösd har jag även min nya telefon! Roligt med leksaker, så denna gång blev det en Sony Eriksson F305. Fin liten leksak och nej den förra telefonen är inte kaserad, utan Fredriks gamla telefon gick sönder. Så i ett svagt ögonblicka sa han att han ville köpa min och givetvis nappade jag på den idén. Men jag skulle även kunna gissa på att det inte lär bli någon ny telefon för någon av oss de närmaste åren...
Ja, med fullpackad bil och rejält ont i plånboken begav vi oss hemåt. Väl hemma blev vi bjudna på middag hos mina svärföräldrar och sedan var det bara för Fredrik att åka iväg och jobba.

På kvällen kom Mirja hit och vi fick för oss att vi skulle till att baka en morotskaka. Knepigt att alla våra idér kretsar runt mat, speciellt kakor och sådant. Men sagt och gjort, först var vi tvungna att åka och inhandla det som fattades för att kunna göra en fin fin kaka. Sedan drog vi igång och gjorde kakan, den blev riktigt god! Hur snygg den blev får ni avgöra själva...
Så mätt och belåten från kakan va de bara att krypa ner under täcket och dra några timmerstockar =)


Så blev kakan!


Torsdag! Spadarnas dag kan vi även kalla denna torsdag, vi tog nämligen krafttag och lade stenmjölet där det skulle vara. Kan säga att stenmjöl är förbannat tungt att hålla på med, men det blev bra när det hamnade på plats. Så förhoppningsvis ligger det kvar där också, visserligen blev ungefär halva högen över. Så det finns kvar för senare idér och påhitt. Men nu är det inte stora gropar på vissa ställen och inte heller är det en gigantlisk klack in till stallet.
Nu återstår bara min uppbindnings anordning som ska stå utanför vindskyddet och även min bänk som ska vara utanför stallet. Ja ni får väl se den dagen allt är på plats! Men virket till uppbindningen har jag i alla fall fått tag i och om någon känner till någon som ska riva bort en gammal lagårdsbotten så skulle jag väldigt gärna vilja ha de virket. Gammla fina tjocka plankor som håller för allt, dom skulle göra sig fin fint i mitt vindskydd. Eller skulle vi kalla det föråd?!

Näe nog om detta, här kommer bilder på hur det blev med allt stenmjöl på plats!


Aska som arbetsledare. Visst ser högen lagomt rolig ut? =)


Arbetsledaren inspekterar det färdiga arbetet =)


Onsdag och minnet av denna dag har totalt suddats ut ur mitt minne. Så något speciellt viktigt kan inte ha inträffat =)

Så tack å hej för mig och på återseende =P Hej då!


En dag full av..

Fika =)

Ja idag har de inte gjorts många knop inte, började dagen med att fara tillsammans med Mirja och Tessan och fika på simonsons. Macka och cola, fin frukost va =P Efter att ha surrat en massa dynga så tog vi och kikade i affärer, rätt roligt att glo. Blev inte så mycket inhandlat, men lite i alla fall..

Sedan så for Mirja hem till sig och räddade sin hund (inte för att hon var lidande, dock kanske kissnödig), medans jag och Tessan for hem till mig och, gissa vad?! Joe, fikade och surrade ännu mera dynga! Roligt att umgås med Tessan ibland, händer inte allt för ofta nu för tiden. 
Mirja kom även hon upp efter ett tag och sedan även Mli, trevligt med främmande tycker jag! Så vi satt då här ute på gräsmattan fyra brudan å surrade tills klockan va typ fem, då Mli och Tessan for hem till Tessan och Mirja gick ut i stallet. Själv gick jag in och värmde på en matlåda ur frysen. Säger då bara de, ibland orkar man inte laga mat åt endast sig själv.

Efter att ha tryckt in maten i skallen så gick jag och Mirja ut och plockade lite rödvinbär. Blir rätt mycke bär på en buske måste jag säga! När klockan sedan blev sju så for vi ner till Anna och blev bjudna på fika, ja ni hörde rätt! Goda bullar av något slag och saft blev det =)
Påväg hem från henne stannade vi till på ridskolan för att se om det var just någon aktivitet där, men de va de inte. Så vi for vidare hem till mig för lite te och mackor. Ja ni hör ju själva, har endast ätit en massa idag. Inget vettigt alls har det blivit, men trevligt har jag haft och nu nalkas sängen!

Kommer lite kort på ankornas uppväxt =P God natt!


Endast några dagar gammla...


Fortfarande massor av dun, ja dunbollar =)


Börjat byta till riktiga fjädrar, ser skabbiga ut =P


Fina ankor i ny fjäderskrud =)

Frukost på sängen =)

Dagen började riktigt bra med att älsklingen kom med frukost dukat på en bricka =) Kan man få en bättre start på dagen än frukost på säng?!  Det passade ypperligt idag då jag måste erkänna att kroppen inte är i tipp topp efter gårdagens grävande!

Sedan har dagen mest bara flutit på. Har varit upp till min bror, där Fredrik grundmålade en omgång panel till. Jag däremot tyckte att jag kunde vara en snäll dotter och plockade svartvinbär till min mor och far! Blev kanske inte allt förmycke men någon liter blev det allt. Aska hon är nog ändå den som hade roligast uppe hos min bror, hon är lätt förtjust i honom =) Så dom drog dragkamp och kastade "trasan", knepigt att dom kan tycka att det är så roligt att hämta saker =/ Mellan varven så klippte min bror gräset och Aska traskade troget bredvid.
Sedan när panelen va målad och vi skulle åka hem igen så var det någon som funderade mer än en gång om hon verkligen skulle följa med. Men tillslut så bestämmde hon sig för att de kanske var bäst att åka hem och få lite mat i alla fall =) Ibland känner man sig aningens dissad..

Till middag idag blev det en riktig snabbmiddag, kebabtallrik på sibylla.. Har även följt mamma en sväng på dollar store, köpte faktiskt ingenting. Brukar alltid bli något, men näe, jag hittade inget jag vill ha. Knepigt, för ibland skulle man kunna komma hem med hela affären tror jag.

Nu ikväll har jag och Mirja bakat en bärkaka med det simplaste recept jag stött på hittills! 4dl socker, 4 ägg och 4 dl vetemjöl och sedan lite bär, blev helt okej i alla fall =)
När vi satt och fikade förfullt så ringde pappa och sa att lastbilen med grus var påväg. Mycke riktigt så hann jag knappt säga hejdå innan den stod på gården. Så nu ligger det en STOR hög med stenmjöl utanför stalldörren! Kommer bli hur bra som helst med de, stort tack till pappsen som vi fått stenmjölet av! Ibland måste jag nog erkänna att jag är lite bortskämd, fast någon måste väl vara det med?!

Nu däremot blir det inte mer skrivit idag, lever på hoppet att de vars bloggar jag läser tar sig i kragen och skriver lite oftare. Visst jag är inte världsbäst på å komma ihåg det jag heller, men jag försöker i alla fall!

Hej då!


Jag och Aska ligger på köksgolvet och myser =)

Massor som ska göras!!

Har skrivit en lååång lista på saker som ska göras här på gården, helst innan snön kommer!

Men igår blev det dock inte mycket gjort. Dagen bestod av regn, regn och regn! Vi lyckades trots det dåliga vädret grundmåla lite panel, sedan blev det inte mycke mer gjort. Vi var till svärmor å blev bjudna på våfflor, mums =) På kvällen blev det däremot film tittande, vi hyrde Bedtime stories. Jag gillade den i alla fall, sedan kanske inte det var riktigt Fredrik och Mirjas typ av film... Fast jag var nöjd och de räcker ju för mig =P hehe..

Idag däremot har vi gjort MASSOR av vettiga saker, började med att röja undan på gården. Bort med alla kvistar som klippts bort från vinbärsbuskarna. Gräsmattan blev klippt och all hundskit är försvunnen, tills det helt oförståeligt dyker upp ny =P
Sedan började jag gräva för jordkabeln som ska gå från stallet till vindskyddet, jävligt jobbigt vill ja nog säga! Ganska rejält packat med grus och jord där. Men efter en stund kom Fredrik och hjälpte mig och nu är det klart. Kabeln ligger i backen och nu återstår det bara att någon ska koppla ihop allt, så vi får lyse i vindskyddet. Kan lägga till att vindskyddet används som föråd, vi har spån och hö därute. Så man kanske inte ska kalla det vindskydd =/
Nu ikväll har vi vart och målat på ett lager färg på panelen som vi grundmålande igår, så nu är ungefär 1 fjärdedel målad och klar för att så småning om hamna på väggen. Måste erkänna att det är väldigt trist att måla panel. Eller så är det så att de inte är roligt att göra saker som man måste göra? Hum, intressant...

Näe, nu tror jag att det blir sängen innan jag somnar sittande! God natt!


Aska usträckt på gräsmattan =)

Kaos!

Blev det en stund igår, då en häst lyckades riva med sig några panelbrädor och gutjärnsskylten som satt på väggen. Kan nämnas att hon stod uppbunden vid väggen, vad hon blev rädd för är oklart. I sin flykt från de farliga brädorna lyckades hon även skrämma min Vinur, så i fullt sken for de iväg och lyckades även välta omkull alla brevlådorna =/ Aja, som tur va så gick alltihopa bra, Mirja och Ebba (grannen) fick springa efter då jag inte riktigt är i skick för att springa..
Det ända som blev var ett litet sår på ena bakbenet på den hästen som hade panelen efter sig. Tur  va väl de, för min Vinur har haft otur så de räcker i några år nu..
Men slutet gott allting gott!

Idag däremot har varit en lugnt och bra dag =) Jag och Mirja var duktiga och städade ur stallet, blev superfint! Ordning och reda, pengar på fredag... Sedan har jag och Fredrik plockat vinbär, kul eller så inte. Men de blir gott när det är klart, saft och gelé ska de nämligen bli!
Blev även bjudna på middag hos mina svärföräldrar idag, inte dumt de inte. Tänk om min mat blev hälften så god, då hade jag vart rätt nöjd!

Nu ska jag och Aska nog ta å sussa, sov gott!!
Hej då!


Vinur, min prins =)

Uppmärksamhet!!

Sådär ja! Tänkte bara tala om att Mirja håller på å fixar sig en blogg!! Plazatrettiofyra.blogg.se
Finns även en länk bland mina länkar.

Ídag har det regnat nästan hela dagen, tråkigt som bara den! Men det blev en tur till soptippen med en massa gammal isolering i alla fall och sedan när det blev lite uppehåll så for vi upp till min bror med panelen. Vi har hyrt in oss i hans garage, tänkte hålla till där och måla! Då vi inte har något ställe som är tillräckligt stort och som dessutom går att ha lite värme i. Blir lite för fuktigt på nätterna om man skall vara i tex stallet, vilket även blir väldigt svårt att värma upp. Så stort tack till storebror =)

Ne nu e de tack och adjö för nu! Hej då!

Här händer det grejjer!!

Igår gjorde jag faktiskt en hel del nytta =) Jag lyckades koka både hallon och svartvinbärssylt, bakade bröd och lagade en god pasta/brocolligratäng! Däremot måste jag erkänna att brödet bara blev skit =/ Blev inte gräddat i mitten, så det får bli bröd åt ankorna istället för åt mig!

Medans jag stod vid spisen, så städade Fredrik huset och satte upp hyllorna i badrummet och även mina krokar kom upp =) Så ni ska inte tro att det var någon latdag!
Jonken fick även flytta hem till mor och far igen, trevligt att ha honom på lån ibland. Men han trivs bäst hemma med min far! Frågan är om dom skulle klara sig utan varandra något längre tag?!

Kan även nämna att min bror la över lite filmer på våran dator igår åxå, inte så dumt att ha när det är långa tråkiga dagar!
På kvälle for även Fredik iväg och jobbade =/


Fin, fina sylten!


Inte så dumt med hyllor!



Sådär ja, nu har vi kommit fram till dagen!

Började dagen med att jag väckte Mirja, jag trodde faktiskt att hon skulle vara vaken vid halv 11. Men icke! Däremot så vaknade hon ju och kom upp och fick frukost! Sedan blev det en massa skitsnack och jag lyckades plocka lite svartvinbär, kommer snart ha mardrömmar om bär =/

Ella, Mirjas hund, hon lyckades smita av gården och hitta en död kråka som luktade supergott enligt henne. Så hon gjorde det enda rätta och rullade sig i den. En mindre glad ägare fick hämta henne och sedan göra en duschning av henne på gräsmattan! Säger då de, tur det är varmt å skönt ute idag =P

Vad har mer hänt idag, joe! Jag har plockat in persiljan och ska väl snart till att hacka den och lägga den i små fina burkar i frysen. Rätt roligt med de man har lyckats odla själv tycker jag.

Så nu blir de inte mycke mer idag, kanske lite mer bärplockande. Lagomt göra en sådan här dag, alltså sitta på en stol i solen och plocka ett bär i taget =P hehe!
Får väl se om man får några middagsgäster ikväll? Annars så får ja roa mig bäst jag vill tills Fredrik kommer hem igen =)

Hej då!


Får det lov att vara lite persilja?

Fixa och dona*!

Tjoho igen! Här i denna värld händer det inte allt förmycke, de donas mest bara här hemma på gården =)

I förrgår så for jag och Mirja däremot en sväng hem till Anna och blev bjudna på en massa go fika =) Bara att tacka och ta emot! Hade riktigt trevligt och vi lyckades prata en massa skit, hehe..

Igår var det däremot bara en massa pysslande hemma, eller de är väl inte så bara. Plockade nästan 10 liter svartvinbär, 5 liter renplockat som ska bli sylt. Resten ska nog bli gelé och saft. Gott gott! I takt med att det plockades bär av buskarna så ansades dom även. Så nästa år ska dom förhoppningsvis ge betydligt mycke mera bär =) Känns konstigt att man ska klippa bort stora delar av busken för att få mer bär =/ Men tydligen är det så det fungerar...

Så till dagen, den har som inte mycket mer än börjat, men jag kan säga att det regnar och regnar och regnar lite mera! Man kan med andra ord säga att det blir en innedag idag. Vi ska fixa till i badrummet, upp med lite hyllor och kanske några krokar eller någe sådant =P Sedan borde vi nog städa huset, men de är nog det tråkigaste man kan göra. Även om det regnar ute! Så vi får väl se..
Vi kan i alla fall konstatera att det inte blir något gjort på väggen denna dag, men det går framåt på den fronten också!

Anki-pankisarna däremot dom verkar inte bry sig om regnet, samma är det med hästarna. Aska däremot hon vill inte gärna vara ute och bli allt för blöt. Så hon ligger här i soffan och sover sin skönhetssömn, medan Jonken fortfarande är ute och rumlar runt. Han kommer väl snart in för att sova hela dagen =P

Ne kanske ska dricka upp mitt te och sedan göra något vettigt, koka sylt eller baka något..
Hej då!


En vägg klar, en påbörjad och två återstår...


Visst ser de sura bären rätt goda ut =P

Bärplockare...

Nu va de länge sedan igen, men jag jobbar å sover.. Så mycke mer än så hinns inte med =P

Vi, jag och Fredrik alltså, har vart ute i helgen och plockat bär. Blev flera liter jordgubbar plockade ur mamma och pappas jordgubbsland =D Vi hade egentligen tänkt försöka hitta några hjortron, men de var så varmt så vi struntade i de. Däremot så lyckades vi hitta lite hallon, uppmärksamma lite! Blev knappt en liter, men man kan trösta sig med att sylten är god även om det inte är så mycket av den..
Sist med inte minst så tog vi och plockade 5 liter rödvinbär! Inte för att dom va svåra att hitta, men de är fortfarande inte så kul att plocka dom!

Så nu återstår det bara att koka sylt av bären, dock inte av jordgubbarna. För dom har försvunnit bort, rakt ner i min mage =) Goda vill jag lova att dom var!

Nu är det även snart dags för att få reda på vad Anki-pankisarna har för kön.. Eller det dröjer väl till i oktober skulle jag gissa, men de är ju snart de! Hoppas på att det är åtmindstonde en hona. För då blir de ägg och så blir de någon hane som blir mat =P

Ne usch va de inte va roligt att skriva här idag.. Ni får ha de så bra och på återsende!
¨
Hej då!

Pizza och lite mer pizza..

Idag lyckades Carro på jobbet att inspirera mig, så väl hemma så blev det till att baka pizza bullar! Jag och Mirja tyckte att det var lagomt göra en sådan här kväll. Sedan kom även Tessan och hälsade på  mitt i bakandet, så då tog jag och drog ihop en vanlig pizza åt oss alla tre till middag =) Inte dumt de inte!
Det tråkigaste av allt med att hålla på å baka och laga mat är att det blir en massa, massa disk! Kan säga som så att jag inte gillar att diska, så den står kvar. Tur att Fredrik jobbar.. Men jag tänkte att det var lagomt tråkigt göra i morgon kväll när jag väntar på att han ska komma hem från jobbet =D

Har även idag konstaterat att konditionen inte är den bästa, fick nämligen gå hem från jobbet idag. Inge fel på att göra de förutom att det är just precis jobbigt! Inte nog med de så var det fruktansvärt kvavt och varmt, så mina ihoptryckta lungor fick kämpa på bra uppför backarna. Väl hemma däremot var det så man funderade på om man kissat på sig, var som inte klädd för någon direkt värme idag =P

Måste även klämma in ett grattis till min arbetskamrat som idag blivit Momma! Och givetvis till hennes dotter också!

Men åter till verkligheten, imorgon är det nämligen en ny arbetsdag. Mirja har lovat att ta hand om Aska och även ge anki-pankisarna mat, vilket innebär att det blir lite mindre stress i morgon på morgonen =) Skönt som bara den tycker jag, sedan blir det nog middag hemma hos Mirja. Näe nu e de tack å adjö för idag, tänkte nämligen försöka sova nu. Däremot så verkar inte min inneboende vilja göra de, så klara, färdiga, gå! Ni får veta i morgon vem av oss som gav sig först =) Sov gott!

Fin fint =)

Nu har man kommit in i en sådan period när man helt enkelt inte orkar uppdatera livets lilla gång här på bloggen så ofta =)  Men idag gör ja ett försök, men början igår...

Ja igår så jobbade jag, som de flesta dagar nu mera. Så Mirja var snäll och tog hand om min hund, så när jag slutade knatade jag bara hem till henne å där hade Aska det mysigt med Ella. Sedan va vi och handlade och gjorde supergod flygande-jacob till middag! Synd bara att det inte är lika roligt att rensa grillad kyckling som det är att äta den =/ Efter middagen gick vi hem till Kjell och Gun-Marie, där blev det bus för hundarna och fika för oss!
Väl hemma igen så var det bara att krypa ner i sängen och det var inte dumt vill jag lova. Trött som bara den var jag!

Har även idag jobbat och Mirja hade Aska även idag, så som igår knatade jag hem till henne efter jobbet. Där hennes två småsystrar även dök upp för att få mysa och sova över hos sin storasyster. Så det var ett riktigt tjejgäng som intog soffan för att se på den tecknade filmen Anastasia, knepigt att tecknat fortfarande är det jag gillar bäst =)
Efter filmen blev det hamburgare och strips till middag, gott gott.. Så om man inte rullade fram innan så gör man det garanterat efter dessa två dagar =P När middagen var avklarad så skjutsade Mirja hem mig och Aska, lyx?! Jepp de är ju de.

Väl hemma blev det även en hel del uträttat, anki-pankisarna fick mat och jag surrade en stund med Anna som har flyttat hit sin häst och sedan satte jag om endel blommor. Eller två blommor som jag köpte för någon dag sedan fick nya krukor, mammas stackars tomatplanta fick flytta till en hink istället för en pytteliten kruka och mina blomskott fick flytta från vattenglasen till små krukor! Så nu borde alla blommor vara nöjda! Ett tag i alla fall...
Sedan tog jag och plockade in hälften av all min egenodlade dill, den ska nu få torka lite granna och sedan hackas och frysas in. För att sedan ta plats i min och även pappas frys! Kan även nämna att min sallad är stor och ätbar, samt smakar bra! Persiljan börjar även den att ta sig, men jordgubbarna verkar ha glömt bort att de sak växa!

Nu däremot är jag bara trött och sitter och väntar på att Fredrik ska komma hem. Men han kommer väl om en lite längre stund, ungefär 40 min skulle jag gissa på. Sedan ska ja passa på att säga tusen, tusen tack till Mirja för all hjälp! Guld värt och Aska är helt klart en nöjd och glad hund =)
Hej då!



Hänt lite mera sedan sist jag knäppte och då är detta kort ändå någon vecka gammalt.


Dillen som jag tagit in idag =)


Sist men inte minst, anki-pankisarna växer så det knakar =P

RSS 2.0