Massor har hänt :D

Ibland lyckas man hinna mycke på lite tid :)

Igår så blev de en härlig ridtur i sällskap med Mirja och Melonia, solen sken och inte var det speciellt kallt heller. Mycket trevligt, sedan tog vi oss i kragen och gjorde vårrullar! Har haft sånna dära plattor hemma länge, men de har som inte blivit av. Vi fyllde de med lök, morötter, vitkål, köttfärs och glasnudlar. Blev faktiskt riktigt lyckat och alla blev proppmätta (även frysen fick sig en låda med vårrullar), sedan har det luktat frittyrolja i hela huset =P
Dagen avslutades med att gå en kvälls promenad och ta in hästarna!

   
Första bilden är när dom är rullade och färdiga för att fritteras eller frysas.
Den andra visar hur fina dom blev =P

Idag har det också blivit en ridtur, dock sken inte solen. Fast det var inte kallt ändå och trevligt hade vi :)
På eftermiddagen var man ute och skottade sig fram till komposten, mycke snö kan man lugnt säga. Men nu kan man gå utan att få snö i skorna! När man va i full färd med att skotta kom "farmor och farfar", dom hade köpt två mössor och en hoppgunga till Lea, lär bli uppskattat. Hon har provat en gåstol hemma hos "mormor och morfar" och då blev hon lätt lyrisk =P
Sedan blev det middag i form av kyckling och ris med persiljesås, blev faktiskt riktigt gott. Visst, pärer hade nog vart ännu bättre. Men jag hade inga hemma! Precis när middagen va uppäten kom Mirja med en massa chokladmuffins med kaffetäcke på, mums säger jag bara!
Här kommer receptet på kaffetäcket;

50 g smör
3 tsk kakao
1 tsk vaniljsocker
4 tsk nescafépulver
6 tsk vatten
1,75 dl florsocker

Efter att ha tryckt in i huvudet en massa så följde jag och Aska med Mirja och Ella till ridskolan, Mirja hade helgjour. Så släppte vi hundarna i ridhuset så dom fick busa av sig. Kastade lite boll och hade oss. Aska blev lätt frustrerad när hon var tvungen att ligga kvar när Ella sprang och hämtade bollen, men hon stannade faktiskt kvar. Duktig liten hund man har ibland..
Eftersom Aska såg ut som en stor äcklig brun boll istället för en fin och svart boll fick hon gå raka vägen in i duschen när vi kom hem. Mindre populärt, men nu är hon ren och luktar gott :)

De va lite kort och gott om vad som hänt i helgen!


Visst vart man fin i nya mössan :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0